Työmarkkinat - ajankohtaista

26
Loka
Tiedote
Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle on toiveikas, että viikkoja jatkunut poliittinen riita pienten yritysten irtisanomisperusteista ratkeaa. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava arvioivat perjantaina maan hallituksen uutta ehdotusta irtisanomissuojaa koskevasta laista. Kaikki poliittiset työtaistelutoimet keskeytyvät toistaiseksi.
26
Loka
Uutinen
Maan hallitus on tehnyt ammattiyhdistysliikkeelle kompromissiesityksen, jolla se yrittää laukaista useita viikkoja jatkuneen poliittisen riidan irtisanomisperusteista pienissä yrityksissä. Palkansaajajärjestöjen hallinnot käsittelevät esitystä tänään perjantaina 26. lokakuuta.
19
Loka
Uutinen
SAK:lainen Teollisuusliitto ja STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoittivat perjantaina, että ne purkavat teknologiateollisuuteen julistamansa ylityökiellon ensi viikolla perjantain vastaisena yönä klo 00.00. Näin ollen ylityökiellot jatkuvat lähes kuusi viikkoa.
15
Loka
Uutinen
Poliittiset työtaistelut irtisanomissuojan keventämistä vastaan jatkuvat teknologiateollisuudessa jo viidettä viikkoa. Ylityökielloista ja kuun alussa toimeenpannusta poliittisesta lakosta on aiheutunut kymmenien miljoonien eurojen tuotantomenetys alan yrityksille. Myös toista viikkoa jatkuva AKT:n ylityökielto satamissa ruuhkauttaa vientiä ja tuontia, hankaloittaa maakuljetuksia ja aiheuttaa häiriötä toimituksiin.
08
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron ylityökiellot jatkuvat teknologiateollisuudessa jo neljättä viikkoa. Teollisuusliitto on väläyttänyt jälleen myös uusia työtaistelutoimia, jos maan hallitus ei vedä pois esitystään irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä. Tilanne on yrityksille kohtuuton ja edellyttää pikaista ratkaisua.
03
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot ovat alkaneet. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä. Lakot alkoivat keskiviikkona kello 00.00 ja jatkuvat vuorokauden. Poliittisilla lakoilla painostetaan maan hallitusta luopumaan irtisanomisperusteiden keventämisestä pienissä yrityksissä.
02
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot uhkaavat edelleen keskiviikkona. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä, ja lakkoon on menossa noin 33 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Vuorokauden lakot ovat alkamassa keskiviikkona kello 00.00.
01
Loka
Uutinen
Akavalainen Insinööriliitto on ilmoittanut teknologiateollisuutta koskevasta ylityökiellosta, vapaa-ajan matkustamiskiellosta sekä vuoronvaihtokiellosta. Kiellot julistetaan alkaviksi 5.10.2018 klo 00.00, ja ne jatkuvat toistaiseksi.
28
Syys
Tiedote
Poliittiset työtaistelut maan hallitusta vastaan ovat muuttumassa yhä kovemmiksi. SAK:laiset Teollisuusliitto ja Sähköalojen Ammattiliitto sekä STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoittivat perjantaina lakoista, jotka pysäyttävät tuotannon ja toiminnan erittäin laajasti vientiteollisuuden yrityksissä. Liittojen kattava ylityökielto on vaikeuttanut yritysten toimintaa jo kaksi viikkoa, ja nyt tuotantoa pysäytetään vuorokaudeksi lukuisissa yrityksissä. Tilanne on yrityksille kohtuuton.
28
Syys
Tiedote
Palvelualojen työnantajat Palta ry, Teknologiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry sekä Kaupan liitto ry ovat pettyneitä työaikalakiehdotuksen sisältöön ja pitävät tärkeänä, että esitystä muutettaisiin edunkuntakäsittelyssä vähintään siten, että nykylain mukaiset mahdollisuudet työajan järjestämiseen säilyisivät.

Sivut