Kesätyöt 2017

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaa päätettiin jatkaa. Teknologiateollisuus on sopinut yhdessä Metallityöväen Liiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmasta vuosille 2017–2019.

Koululaisille ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoittelupaikkoja kesällä

”Tutustu työelämään ja tienaa” on kesäharjoitteluohjelma peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä VALMA-koulutukseen osallistuville. Kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävän harjoitteluohjelman kertakaikkisena palkkana maksetaan tänä vuonna 335 euroa. Teknologiateollisuuden sopimukset alla valikossa.
Ohjelman tavoitteena on antaa koululaisille mahdollisuus tehdä heille sopivaa käytännön työtä ja kerätä omakohtaisia kokemuksia teknologiayrityksistä.

Opiskelijoille Kesätyö- ja harjoittelupaikkoaja

Harjoittelu- ja kesätyöpaikat ammattioppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille varmistavat, että he saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämään valmistautumista varten.

Teknologiateollisuus ja Metallityöväenliitto ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta, että ne eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. 

Ojeita nuorten kesätyöhön palkkaamiseen alla valikossa.

15 000 kesätyöpaikkaa - MyTechin Kesätyöt2017-sivulle

Teknologiateollisuuden kesätyöpaikkatavoite on 15 000. Teknologiateollisuuden yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät kesätöiden ja harjoittelun merkityksen. MyTech.fi -sivuston Kesätyöt2017 -osioon on jo linkitetty runsaasti yritysten kesätyö- ja harjoitteluhakuja.

Kun ilmoitatte kesätyö- / harjoittelupaikkahakunne ja Tutustu ja tienaa -hakunne nettisivuillanne lähettäkää linkki: birgitta.ruuti(at)teknologiateollisuus.fi. Lisäämme yrityksenne MyTechin Kesätyöt-osion linkkilistalle.

MyTech on valtakunnallinen kanava kertoa alueen yrityksistä ja kesätöistä paikallisille nuorille.
Pitkä lista kesätöitä ja harjoittelupaikkoja tarjoavia teknologiayrityksiä vahvistaa koululaisten ja opiskelijoiden uskoa tulevaisuuteen teknologia-aloilla.

Lisätietoa

Työmarkkinat, asiantuntija Aapo Heikurainen
puh. 040 536 5487, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Viestintä, johtava asiantuntija Birgitta Ruuti
puh. 040-581 8603 etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Ohjeita nuorten kesätyöhön palkkaamiseen
Sopimukset: Tutustu työelämään ja tienaa - harjoitteluluohjelma koululaisille
Kesätöitä 15 000 nuorelle - työmarkkinaosapuolten tiedote
Päivitetty:
2.3.2017, 13:30
Teknologiayrityksissä on kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille sekä työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Teknologiateollisuuden työnantaja- ja työntekijäliitot pitävät tätä tärkeänä. Näin vahvistetaan teknologia-alojen opinnoista ja töistä kiinnostuneiden uskoa tulevaisuuteen.

Teknologiayrityksissä on kesätyöpaikkoja koululaisille ja opiskelijoille sekä työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Teknologiateollisuuden työnantaja- ja työntekijäliitot pitävät tätä tärkeänä. Näin vahvistetaan teknologia-alojen opinnoista ja töistä kiinnostuneiden uskoa tulevaisuuteen.

Teknologiateollisuuden kesätyöpaikkatavoite on 15 000. Tuhannet kesätyö- ja harjoittelupaikat tarjoavat
nuorille mahdollisuuden kartuttaa taitoja ja vahvistaa valintoja. Vuosittain teknologiayritykset palkkaavat
noin 30 000 uutta osaajaa, heistä puolella on ammatillinen koulutus ja puolella korkeakoulututkinto.
- Teknologiateollisuuden yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät kesätöiden ja harjoittelun merkityksen.
MyTech.fi -sivustomme Kesätyöt2017 -osioon on jo linkitetty runsaasti yritysten kesätyö- ja harjoitteluhakuja,
kertoo Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Työelämäkokemusta opiskelijoille

Metallityöväen Liiton puheenjohtaja Riku Aalto muistuttaa, että Teknologiateollisuus ja Metallityöväen Liitto
ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta.
- Koulutukseen liittyvä harjoittelu ja työssäoppiminen eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. Tämä on työpaikoilla hyvä todeta yhdessä luottamusmiehen tai työntekijöiden edustajan kanssa
ennen harjoittelujakson alkamista, toteaa Aalto.

Insinööriopiskelijoiden ja muiden teknologia-alojen opiskelijoiden työharjoittelu- ja kesätyöpaikat varmistavat tarvittavan kokemuksen työelämään valmistumista varten.
- Jotta yritykset ja opiskelijat hyötyisivät harjoittelusta parhaiten, on tehtävien vaativuustason vastattava
opiskelujen edistymistä, toteaa puheenjohtaja Samu Salo Insinööriliitosta.

Työelämään tutustumista koululaisille 

Kahden viikon kesäharjoittelua koskeva ”Tutustu työelämään ja tienaa” -ohjelma mahdollistaa myös koululaisille kesätyökokemuksia teknologiayrityksistä.
- Omakohtaisilla myönteisillä kokemuksilla on merkitystä nuoren tehdessä koulutus- ja ammattivalintojaan,
korostaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.


Eeva-Liisa Inkeroinen, Teknologiateollisuus ry
Riku Aalto, Metallityöväen Liitto ry
Samu Salo, Insinööriliitto IL 
Jorma Malinen, Ammattiliitto Pro
Jäsenyritysten kesätyöhaut MyTech.fi Kesätyöt2017 -linkkilistalle
Päivitetty:
2.3.2017, 13:30
Teknologiateollisuuden MyTech -sivuston Kesätyöt-osioon kerätään linkkilista jäsenyritysten kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Ilmoita yrityksesi mukaan. Pitkä lista kesätyö- ja harjoittelupaikkoja tarjoavia yrityksiä on positiivinen viesti nuorille – teknologiayrityksissä on töitä!

Teknologia-alojen opiskelijat etsivät ensi kesäksi paikkaa hankkia työelämäkokemusta ja harjoittelua tuleviin tehtäviinsä. Hyvät kokemukset ovat myös tärkeää vahvistusta ammattivalinnoille.

Peruskoululaiset ja lukiolaiset etsivät mahdollisuutta tutustua tulevaisuutensa töihin. Lyhytkin kesätyöjakso on koululaisille erinomainen mahdollisuus hankkia tietoa tulevia opiskelu- ja ammattivalintoja varten.

Ilmoita yrityksesi MyTechin Kesätyöt-osioon

Kun yrityksenne kesätyö-/harjoittelupaikkahaku avataan omilla nettisivuillanne, niin ilmoittakaa osoite: birgitta.ruuti@teknologiateollisuus.fi. Linkitämme hakunne MyTech-sivuston Kesätyöt 2017 -osion yrityslistalle. Innostetaan opiskelijoita ja koululaisia teknologia-alojen ammatteihin ja töihin. Ja, helpotetaan nuorten kesätöiden ja harjoittelumahdollisuuksien etsintää – yhdessä paikassa linkit tuhansiin hakuihin ympäri Suomen.

Hyvät kesätyökokemukset – innostuneet tulevaisuuden tekijät!

Lisätietoja 
Birgitta Ruuti, Viestintä, johtava asiantuntija
birgitta.ruuti@teknologiateollisuus.fi puh. 040 581 8603

www.MyTech.fi ja www.mytech.fi/kesatyot

LiiteKoko
PDF icon yhdistetty.pdf1.83 MB