Women in Tech

Teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Vaikka tytöt ja naiset käyttävät teknologiaa siinä missä pojatkin, miksi he teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa jäävät selkeäksi vähemmistöksi? Miten paljon menetämme, kun naisten osaaminen jää käyttämättä?

 

Women in Techin tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle ja herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvistä valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Teknologiateollisuus ry koordinoi toimintaa yhdessä jäsenyritysten ja muiden kumppaneiden kanssa. Women in Tech on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Women in Techin verkkosivuille Suosittu Women in Tech Forum järjestetään vuonna 2017 osana Women in Tech -viikkoa 9.-13.10.2017. Aiemmin Forum on järjestetty kaksi kertaa, vuosina 2013 ja 2015.

Women in Tech -toiminnassa on mukana teknologiateollisuuden yrityksiä, yliopistoja, naisverkostoja sekä muita yhteistyökumppaneita. Toiminnan tavoitteena on mm.:

  • lisätä naisten kiinnostusta teknologia-aloja ja teknologiayrityksiä kohtaan
  • lisätä teknologia-aloilla työskentelevien naisten verkostoitumista ja keskinäistä sparraamista
  • herättää julkista keskustelua teemasta

 

Lisätietoja:

Piia Simpanen

Asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen

Puh. 0400 199 399

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi